Rondreis Jamaica

Rondreis Jamaica

placeholder A ls je het prachtige eiland Jamaica wilt ontdekken kun je het beste een rondreis maken binnen het land. Jamaica is het best te zien via een reis zo ingericht dat je de perfecte bezienswaardigheden van het land per auto of per bus. Je kunt er voor kiezen om rond te reizen met een strand of zonder en alleen rond te reizen rond het eiland.

Georganiseerde rondreis met bus of auto

Als je totaal geen zin hebt om zelf een rondreis samen te stellen. Dan is het mogelijk dat je een georganiseerde rondreis kan aan meedoen. Natuurlijk is het hierbij mogelijk dat je kiest om op het strand te liggen of dat je meteen na de rondreis naar huis gaat. De rondreis wordt aangeboden met de bus of met de auto.

Rondreis zelf samenstellen

Er is ook een mogelijkheid om de rondreis zelf samen te stellen. Hierbij moet je wel zelf rekening houden met vervoer, verblijf en gezelligheid. Het is heel belangrijk in Jamaica dat je bij aankomst kunt bewijzen dat je een retourvlucht hebt en dat je kunt aantonen dat een verblijf hebt. Daarbij moet je natuurlijk genoeg geld bij de hand hebben voor onverwachte gebeurtenissen. Hier een paar plekken wat je kan verblijven in Jamaica: De hoofdstad Kingston van Jamaica, aan de voet van de bekende The Blue Mountains. Natuurlijk het Bob Marley museum is een must too do. Verder zijn er ook museums als the National Gallery. In de noorden ligt de stad Montego Bay. Dit is de belangrijkste stad na Kingston. Er liggen in dit plaatjes allerlei hotels waar je kan overnachten en overdag en ’s nachts kan je hier lekker je tijd nemen. Rustig naar kunst kijken, winkelen en lekker eten. De havenstad Ocho Rios is een plek die barst van toeristen en van hotels, villa’s en complexen waar je kan overnachten. De cruise-dagjesmensen hebben de belangrijkste haven tot een shoppingparadijs gecreëerd. Er zijn attracties zoals Dolphins Cove, de Mystic Mountain en Dunn’s River Falls. De Dunn’s River Falls is een waterval die bekend staat om zijn apart plek.

Per auto

Als je de keuze neemt om Jamaica om met de auto te gaan, dan moet je eerst wel weten dat je in Jamaica aan de linkerkant rijden. Als je een auto huurt moet je 25 jaar en ouder zijn. Een rijbewijs die nationaal geldig is en betalen met geld. Het huren van een auto kun je overal doen in Jamaica. Je moet altijd contact geld bij je hebben want je kunt alleen met contact geld benzine tanken. Het eigen risico afkopen is het advies die we geven.

Per bus

Tuurlijk heb je de keuze om met de bus van plaats naar plaats te gaan in Jamaica. Dan leer je pas echt de Jamaicanen kennen. Een aantal jaren verzorgd de organisatie Knutsford Express een dagelijkse busreis van Montego Bay, Ocho Rios en Kingston. Dit zijn de beste verbindingen. Een vast schema is er bij Knutsford Express van plaats naar plaats. Uitstappen is dus geen mogelijkheid.

Terug naar boven