Steden Jamaica

Steden Jamaica

placeholder A ls je aan Jamaica denk je meestal aan een chille vibe met heerlijke reggae muziek. Wat veel mensen niet weten is dat Jamaica heerlijke touristische plekken heeft om heerlijk de cultuur op te snuiven of even heerlijk te genieten aan de kust met een lekker cocktailtje. Jamaica is een fantastische vakantieplek mits je van constante heerlijk weer houdt. Heel het jaar door is het rond de 28 graden met een minimum temperatuur dat niet onder de 18 ligt.

Montego Bay

Montego Bay die ook wel MoBay genoemd word daar is het meest bekende strand van Jamaica en is ook gelijk de een na grootste stad in heel Jamaica. Het stadje staat niet alleen bekend om z’n steandje maar ook om z’n historische bezienswaardigheden die het stadje te bieden heeft. Of je nou van een heerlijk strandje houdt of om heerlijke historie op te snuiven is dit de juiste plek om te komen!

Ocho Rios

Deze stad ligt gelegen in het noorden van Jamaica en wordt ook wel ochie genoemd wat 8 rivieren betekent. Dit stadje is net als Montego Bay een fantastisch populaire toeristen plek. De Ocho Rios is toch wel iets meer bezocht wat vooral ook komt door de Dunn’s River Falls. Deze waterval zorgt er toch weer voor dat er duizenden toeristen komen om deze plek te bezoeken. Ook heeft dit stadje andere activiteiten de bieden zoals een cruiseschips en verschillende watersporten zoals duiken.

Negril

Laat het kleine stadje niet misleiden! Dit kleine stadje laat z’n charme niet verliezen. Naast Ocho rios is Negril ook een fantastische toeristen plek waar je zowel Watersporten kunt doen maar ook heerlijk op een teras zitten naast de kust. Het kleine plaatsje krijgt vooral ook veel aandacht omdat het plaatsje er naast genaamd Ys veel bezoekers krijgt ieder jaar weer. De Ys falls is een natuurlijke waterbron met een adembenemende waterval met mogelijkheden om leuke dingen te doen zoals raften en touw slingeren.

Dolphin cove

Dolphin cove heeft zijn naam te danken door de attractie die je kan ervaren daar. Je kunt hier zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke omgeving. Er zijn ook mogelijkheden om de dolfijnen te aaien en voeren. Dit is natuurlijk niet het enige wat je kunt doen in de Dolphin Cove. Je kunt er ook dingen doen zoals snorkelen of een haaienshow bezoeken.

Canoe Valley Park

Natuurlijk kunnen we de mooie natuurgebieden van Jamaica niet vergeten. Het Canoe Valley Park is inmens groot en is wel duizend hectare. Er groeien diverse bomen en planten hier wat er voor zorgt dat er nog heel veel vogel soorten rondvliegen hier wat het maakt tot ook nog eens een mooi vogelparadijs. Verder kun je nog exotische dieren zien zoals krokodillen.

Kingston

En als laatst kunnen we natuurlijk Kingston niet vergeten. De hoofdstad van het prachtige eilandje Jamaica. Bob Marley reggae legend staat hier ook wel bekend als de trost van het stadje. Hier zijn dingen te bezoeken zoals het Devon huis dat gebouwd is in de 19e eeuw, verschillende musea en oude herenhuizen.

Terug naar boven