Vakantie Jamaica

Vakantie Jamaica

placeholder H et eiland Jamaica is gevestigd in het Caraïbische gebied al hoe wel Jamaica een eiland is wordt het beschouwd als een land. Jamaica bevindt zich ten zuiden van het buur land Cuba , en ten westen van Jamaica bevind zich het eiland Hispaniola meer buurlanden heeft Jamaica niet. Het land Jamaica is onderdeel van de organisatie Gemenebest van Naties vroeger heette de Gemenebest van Naties het Brits gemenebest , dit is een verbintenis die volledig vrijwillig is en die bestaat uit meer dan 50 onafhankelijke soevereine staten met als symbolisch hoofd van de organisatie de koningin van Brittenland Elizabeth II. Het staats hoofd van het land is ook koningin Elizabeth II. Jamaica is in meerdere stukken onderverdeeld. Een klein deel is verdeelt in counties en en groot deel is verdeeld in parishes.

Geografie van Jamaica

Het totaal oppervlak van Jamaica is 10.991 km² daarbij heb je land en water. Jamaica heeft niet heel veel water van het totaal aantal oppervlak van 10.991 km² is maar 165 km² water. De kust lijn van het land is 1022 km. Jamaica heeft een Tropisch klimaat het is daar heel erg warm altijd behalve in het binnenland soms en het is heel erg vochtig in het gehele land van Jamaica. Het toppunt of ook wel gewend als het hoogste punt van heel Jamaica is de berg Blue Mountain Peak met wel een hoogte van 2256 meter of dus ook 2.3 kilometer hoog. Het diepte punt van het land of ook wel het laagste punt van het land is de Caraïbische Zee die precies op 0 meter zit. Jamaica heeft veel natuurlijke dingen die veel bijdragen aan de economie voor het land natuurlijk staat Jamaica bekend voor dingen zoals de banaan , koffie bonen , cacao bonen , kokosnoten , gips , suikerriet , bauxiet en nog heel veel meer.

De taal van Jamaica

Gelukkig voor iedereen die naar Jamaica wilt reizen is de taal die er gesproken wordt Engels. Aan de andere kant is het slechte nieuws dat echter veel Jamaicanen de taal Jamaicaanse Patois spreken.

Religie in Jamaica

Ongeveer 65,3% van de bevolking die leeft in het land Jamaica is christelijk. Zoals iedereen weet heb je verschillende soorten christelijk kerken in het christendom. De meeste mensen die in Jamaica wonen en die christelijk zijn behoren tot de Anglicaanse kerk. Boven dien Heeft het eiland Jamaica ook een groot aantal protestante kerkgenootschappen in het land. In het eiland heb je ook andere geloven zoals de islam dus het is zeker mogelijk om een moskee aan te treffen in Jamaica. Ook heeft het land geloven zoals Bahai en boeddhisme.

Terug naar boven