Vlag Jamaica

Vlag Jamaica

placeholder J amaica is een interessant land om te verkennen. Naast het eigen geschiedenis is de vlag van Jamaica ook zeker zeer interessant om de geschiedenis ervan te weten. De Jamaicaanse vlag is een groen, geel en zwarte vlag. Daarnaast is de vlag heel bekend internationaal gezien. Jamaica is een eiland in het Caribisch gebied dat een ex-kolonie is van Spanje en van de Britten. De vlag kwam pas na de onafhankelijk van de Britten De huidige vlag van Jamaica is aangenomen op de dag 6 augustus 1962. Dit is overeen de officiële onafhankelijkheid dag van Jamaica. Het land kreeg zijn onafhankelijk van de Brits West-Indische Federatie. De vlag heeft een gouden satire. Deze verdeelt het vlag in 4 verschillende secties. Twee daarvan zijn groen (boven en onder) en twee daarvan zwart (links en rechts). Leuke feit, het Jamaicaanse vlag is een van de twee enige vlaggen in de wereld die niet de kleur rood, wit, of blauw in de vlag hebben (de ander is Mauritius).

Design en symbool

In het huidige design van de vlag is ontstaan uit de keuze van het publiek. De vlag werd namelijk in een nationale wedstrijd verzonnen. Het originele design was met horizontale strepen, maar dit was gezien als een kopie van de vlag van Tanzania (zoals in 1962).

En dus op deze wijze is het satire ingewisseld. Een eerdere interpretatie van de kleuren “er zijn moeilijkheden maar het land is groen en de zon schijnt mooi” zoals er geciteerd staat in de papieren van de ministerie Paper 28 – nationale vlag gedateerd 22 mei 1962. De gouden kleur betekent het mooie schijnende zon, zwart reflecteert op de moeilijkheden die Jamaica had moeten doorstaan in de doorloop van zijn jaren en groen representeert de mooie groene landschappen van Jamaica. Daarna werden de kleuren veranderd in 1996 na zwart dat sterkte en creativiteit van de bevolking wie ook akkoord is gegaan met de kansen, geel voor rijkdom van het land en de gouden zonneschijn en groen voor het goede en vruchtbare grond van het eiland. Onder de aanbeveling van het comité van nationale symbolen te onderzoeken en nationale observatie benoemd door voormalig premier minister P.J Patterson. Etiquette

Een standaard etiquette is van toepassing in Jamaica bij het gebruik van de nationale vlag. Voornamelijk zorgt het er altijd voor dat de hoofd vlag wordt gevlogen en in goede staat is. De nationale vlag code was opgericht door de overheid.

Jamaicaan staats teken is een blauwe taken met de Jamaicaanse nationale vlag in het kanton. Normaal gesproken wordt het alleen gebruikt door de Jamaicaanse overheid. Jamaicaan marine vlaggen zijn witte vlaggen met Saint George’s kruis en de Jamaicaans nationale vlag in het kanton, ook al is dit ten nagevlogen van het eiland ’s gebrek aan marine, is het normaal alleen gebruiken door de Jamaicaanse kust wachters. Dit zijn de bewakers langs de kusten van Jamaica. Ze houden de kusten schoon. De vlag imiteert de marine vlaggen en van andere gemenebestlanden qua financiën netals landen zoals de Bahama’s, Barbados en Trinidad en Tobago

Terug naar boven